Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Beauty DIY : Face scrub

 Φτάνοντας στο τέλος σχεδόν του μήνα και μπαίνοντας σιγά σιγά σε πιο κρύο καιρό,η περιποίηση της επιδερμίδας μας έχει τον πρώτο λόγο!Όσο πέφτει η θερμοκρασία,τόσο μεγαλώνουν οι ανάγκες του δέρματος για σωστή και πλούσια ενυδάτωση.Για να το πετύχουμε όμως αυτό,το πρώτο και αναγκαίο βήμα που πρέπει να κάνουμε,είναι η απολέπιση!Με την απολέπιση διώχνουμε τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και βοηθούμε στην καλύτερη απορρόφηση των ενυδατικών προϊόντων.


 Θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα λοιπόν, 3 τρόπους,συνταγές να φτιάξετε το δικό σας απολεπιστικό προσώπου με αγνά υλικά που σίγουρα όλες έχουμε στο σπίτι μας! Και τα 3 απολεπιστικά έχουν κύριο συστατικό την ζάχαρη μιας και καθαρίζει τους  πόρους αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα.

Scrub 1 : 1 κτσ ζάχαρη (κρυσταλλική ή καστανή )
                1 κτσ μέλι
                2-3 σταγόνες λεμόνι

 Το μέλι είναι φυσική πηγή αντιξειδωτικών και ενυδατώνει καθώς επίσης είναι αντισηπτικό και βοηθάει με σπυράκια και μαύρα στίγματα.Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C,βοηθάει στην σύσφιξη των πόρων και στην λιπαρότητα.

Scrub 2 : 1 κτσ ζάχαρη
                1 κτσ αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο

 Τόσο το αμυγδαλέλαιο όσο και το ελαιόλαδο μαλακώνουν και ενυδατώνουν σε βάθος την επιδερμίδα.Συμβάλλουν και τα 2 αποτελεσματικά στην αντιγήρανση και στην μείωση των ρυτίδων και διατηρούν την υγρασία του δέρματος.

Scrub 3 : 1 κτσ ζάχαρη
                1 κτσ γάλα

 Το γάλα περιέχει πρωτεΐνες,βιταμίνες και μέταλλα που ενυδατώνουν και χαρίζουν λάμψη και θρέψη στην επιδερμίδα.Άλλωστε η Κλεοπάτρα έκανε μπάνιο μέσα σε αυτό για να διατηρείται λαμπερή!


 Επίσης αυτά τα απολεπιστικά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και στα χείλη.Με τις αναλογίες μπορείτε να πειραματιστείτε αν το θέλετε πιο λεπτόρρευστο προσθέτετε μια κουταλιά παραπάνω από τα υγρά συστατικά ή πιο hardcore βάζετε παραπάνω ζάχαρη.

 Όλα χρειάζονται μια σωστή βάση και μια σωστή απολέπιση μας βοηθάει να δώσουμε στο πρόσωπο μας βαθιά καθαριότητα απομακρύνοντας τα νεκρά  κύτταρα και να το προετοιμάσει να δεχτεί το οποιοδήποτε ενυδατικό προϊόν στο 100% εισχωρώντας στις πιο βαθιές στοιβάδες τις επιδερμίδας μας!Δυο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για την απολέπιση του προσώπου μας και θα δείτε το πρόσωπο σας να μεταμορφώνεται προς το καλύτερο !


xxx

19 σχόλια:

  1. Για ξηρή επιδερμίδα ταιριάζουν αυτές οι απολεπίσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι φυσικά,αφού όλα περιέχουν κάποιο ενυδατικό συστατικό :)
      x

      Διαγραφή
  2. αγνή και πανεύκολη συνταγή! must try <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχω κάνει ποτέ σπιτικό peeling στο πρόσωπο, στο σώμα κάνω συχνά με ζάχαρη και ελαιόλαδο αλλά θα δοκιμάσω το scrub 3, νομίζω θα μου αρέσει!!! Ωραία ανάρτηση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γάλα θα σε ενθουσιάσει,μαλακώνει και κάνει το δέρμα να τρίζει από καθαριότητα :)
      x

      Διαγραφή
  4. Πόσο μου αρέσουν αυτά τα σπιτικά scrub!
    Συνήθως κάνω με ελαιόλαδο και ζάχαρη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε νομίζω πως είναι ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε στην επιδερμίδα μας με απλά και αγνά υλικά :)
      x

      Διαγραφή
  5. Εγω χρησιμοποιώ ζάχαρη και μέλι, είναι το καλύτερο απολεπιστικό που έχω χρησιμοποιησει ποτέ μου και απο τοτε που το ανακάλυψα, δεν έχω αγοράσει άλλο!

    Φιλια
    Γιώτα
    PinkDaisyLoves

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και καλά κάνεις,είναι υπέροχο!Σπάνια θα ζηλέψω scrub του εμπορίου :)
      x

      Διαγραφή
  6. Υπεροχο Scrub βιολογικότατο..χαχα..Κι εγω πολλες φορές χρησιμοποιώ σπιτικό ειναι το καλυτερο.Τελειο άρθρο😍😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βιολογικότατο δεν θα πει τίποτα χαχα Μακριά από εμάς τα πολύ επεξεργασμένα,αφού μπορούμε να τα φτιάξουμε με απλά και αγνά υλικά :)
      x

      Διαγραφή
  7. Τέλειο scrub..δεν τα έχω δοκιμάσει ποτε στο πρόσωπο Αλλά το κάνω στο σώμα.Το δέρμα μου έχει μια τάση ακμής και το αποφεύγω λιγάκι.Φιλιά 😙

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μέλι πάντως θα σε βοηθήσει με την ακμή,αρκεί να μην κάνεις συχνά απολέπιση και να το ταλαιπωρείς το προσωπάκι σου :)
      x

      Διαγραφή
  8. Τι ωραίο post! Λατρεύω τα DIY :) Θα δοκιμάσω αυτό με την ζάχαρη και το αμυγδαλέλαιο! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή